LuxPuppies

Καλή διαβίωση ενός κατοικίδιου, σημαίνει να του δίνεις τροφή, νερό και να το προστατεύεις από τραυματισμούς και ασθένειες. Στη σωστή φροντίδα του συμπεριλαμβάνεται και η ικανοποίηση των συναισθηματικών αναγκών του.

Θυμηθείτε αυτές τις βασικές ανάγκες, ώστε το κατοικίδιο ζώο σας να μην πάσχει από:

  • δίψα, πείνα και μια ανθυγιεινή διατροφή
  • δυσφορία
  • πόνος, τραυματισμός και ασθένεια
  • φόβος και αγωνία

 

Αφήστε τα κατοικίδια ζώα σας να εκφράσουν τον φυσικό τους εαυτό.

Να θυμάστε ότι ανάλογα με την ηλικία, τη φυλή και τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του κατοικίδιου ζώου σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη διαφορετικές ανάγκες.

Ανάγκες συμπεριφοράς 

Αν και έχουν εξημερωθεί εδώ και πολύ καιρό, οι σκύλοι εξακολουθούν να έχουν τη φυσική επιθυμία να εκφράσουν συμπεριφορές που συνδέονται με την εξέλιξή τους.

Μια «ανάγκη» συμπεριφοράς ορίζεται καλύτερα ως η φυσική τάση ενός ζώου να συμπεριφέρεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, κάτι που το ζώο δεν μπορεί να καταπολεμήσει.

Εάν τα ζώα δεν μπορούν να εκφράσουν αυτές τις συμπεριφορές, απογοητεύονται. Το να τους δοθεί η ευκαιρία να τις δείξουν, ενισχύει την ψυχική τους υγεία και θα αποτρέψει στο μέλλον άσχημες καταστάσεις.

Τα σκυλιά προσαρμόζονται καλά στη ζωή σε οικογενειακές ομάδες και τα περισσότερα προτιμούν να μην μένουν μόνα τους στο σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η καταστροφική συμπεριφορά, το γάβγισμα και η ούρηση στο σπίτι είναι σημάδια ότι είναι δυσαρεστημένα όταν μένουν μόνα τους. Είναι σημαντικό ένα κουτάβι ή ένα νέο σκυλί να μάθει να αντιμετωπίζει το να μένει μόνο του. Μπορείτε να το κάνετε αυτό αφήνοντάς το για σύντομα χρονικά διαστήματα στην αρχή που ολοένα θα γίνονται μεγαλύτερα. 

Οικοδόμηση του δεσμού

Οι σκύλοι μπορούν να σχηματίσουν βαθιές συναισθηματικές σχέσεις με τους ανθρώπους. Η θετική επαφή με τον άνθρωπο είναι συνήθως υγιής, πολύ περισσότερο από την επαφή με άλλα ζώα.

Οι προσκολλήσεις ανθρώπου-ζώου μπορούν επίσης να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του κατοικιδίου σας και τα οφέλη είναι μεγαλύτερα όταν το δέσιμο είναι ισχυρό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι οικοδόμησης και ενίσχυσης του δεσμού:

• Προγραμματίστε έναν ευχάριστο χρόνο μαζί του. Οι σχέσεις βασίζονται στο να περνάτε χρόνο μαζί και να μοιράζεστε εμπειρίες.

• Επικοινωνήστε με σαφήνεια. Οι σκύλοι τείνουν να εστιάζουν στη γλώσσα του σώματος παρά στη ομιλία. Κατά την προπόνηση, χρησιμοποιήστε σταθερά σήματα. Η καλή επικοινωνία είναι η βάση ενός ισχυρού δεσμού.

• Χρησιμοποιήστε τις ανταμοιβές με υπευθυνότητα. Το να προσφέρετε στους σκύλους ανταμοιβή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρύνετε τη σύνδεση και την καλή συμπεριφορά κατά την εκπαίδευσή τους.

• Επενδύστε στην εκπαίδευση. Τα καλά εκπαιδευμένα σκυλιά απολαμβάνουν τη ζωή περισσότερο και είναι ευχαρίστηση να είναι γύρω σας. Η προπόνηση βοηθά επίσης στη μείωση της απογοήτευσης των σκύλων, καθώς είναι πιο εύκολο για τα εκπαιδευμένα κατοικίδια ζώα να καταλάβουν τι αναμένεται από αυτά.

• Μάθετε για τη συμπεριφορά των κατοικίδιων. Αφιερώστε χρόνο για να κατανοήσετε τη γλώσσα του σώματος και τις εκφράσεις του προσώπου που μπορεί να υποδηλώνουν ευτυχία ή άγχος. Εάν τα κατοικίδια ζώα αισθάνονται ότι μπορούν να βασίζονται στον ιδιοκτήτη τους για προστασία, θα αισθάνονται πιο κοντά στον άνθρωπο.

• Παρέχετε άφθονη προσωπική επαφή. Με το καλλωπισμό και το χαϊδεμα δεν αισθάνονται μόνο καλά τα κατοικίδια ζώα, αλλά βοηθά επίσης τους ιδιοκτήτες να αισθάνονται πιο χαλαροί. Η στοργή, οι ρουτίνες και η ικανοποίηση των βασικών αναγκών ενός κατοικίδιου ζώου θα ενισχύσουν τον δεσμό σας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

EnglishGreekRussianSerbian