LuxPuppies

Shop

Φέρνοντας το κουτάβι στο σπίτι

Η διαδικασία να φέρετε το νέο σας σκυλί στο σπίτι για πρώτη φορά είναι πολύ συγκεκριμένη. Τα οκτώ βασικά βήματα της διαδικασίας είναι τα παρακάτω:

1) Παραμείνετε ήρεμοι
Όταν σηκώνετε το σκυλί, όλοι πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι. Μπορεί να είναι δελεαστικό να χαιρετίσετε το νέο μέλος της οικογένειας με ενθουσιασμό, αλλά δεν είναι η ώρα να το κάνετε. Αποδεχτείτε το σκυλί στο χώρο σας, αλλά μην δώσετε περισσότερο από το ελάχιστο της προσοχής ή της αγάπης ακόμα. Πρόκειται να αφαιρέσετε τον σκύλο από ένα μέρος που είναι εξοικειωμένο και να τον μεταφέρετε κάπου εντελώς καινούργια. Να θυμάστε: Αυτό το βήμα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ καθ ‘όλη τη διαδικασία.

2) Κάντε μια μεγάλη βόλτα
Όταν φτάσετε στο σπίτι, κρατήστε το σκυλί σας απο το λουρί, γιατί τώρα πρόκειται να κάνετε μια μεγάλη βόλτα στη νέα γειτονιά του. Αυτό εξυπηρετεί δύο σκοπούς: Θα βοηθήσει να εξαντλήσει την υπερβολική του ενέργεια και να τον φέρει σε μια ήρεμη κατάσταση και θα τον συνηθίσει στις νέες μυρωδιές, τα αξιοθέατα και τους ήχους.

3) Εισαγάγετε το σκυλί στο σπίτι σας
Μετά τον περίπατο, κρατήστε το σκύλο σας από το λουρί για μια σωστή εισαγωγή στο νέο σπίτι. Αν μπορείτε, κάντε τον να καθίσει ή να ξαπλώσει καθώς ανοίγετε την πόρτα. Στη συνέχεια, μπαίνετε εσείς πρώτα, χωρίς να τον αφήσετε να ακολουθήσει μέχρι να τον προσκαλέσετε.

4) Πάρτε το περιοδεία
Μόλις μπείτε μέσα, κρατήστε το σκύλο σας από το λουρί και οδηγήστε το από δωμάτιο σε δωμάτιο. Μην τον αφήσετε να μυρίσει ή να περιπλανηθεί. Χρησιμοποιήστε το λουρί για να τον κρατήσετε στο πλευρό σας. Περάστε λίγα λεπτά σε κάθε δωμάτιο πριν προχωρήσετε στο επόμενο και βεβαιωθείτε ότι κάθε φορά μπαίνετε εσείς πρώτος στο επόμενο δωμάτιο. Κάθε πόρτα είναι μια ευκαιρία να εδραιώσετε την ηγεσία σας, πηγαίνετε εσείς πρώτα, ο σκύλος περιμένει την πρόσκλησή σας για είσοδο ή έξοδο. Να είναι συνεπής! Μην αφήσετε το σκυλί να σας ακολουθήσει στο επόμενο δωμάτιο έως ότου δώσετε την άδεια. Εάν έχετε αυλή, αίθριο ή άλλη εξωτερική περιοχή, μεταχειριστείτε το με τον ίδιο τρόπο.

5) Χωρίς άγγιγμα, χωρίς ομιλία, χωρίς επαφή με τα μάτια
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, μην μιλάτε και να χρησιμοποιείτε μόνο τη γλώσσα σώματος ή απλούς ήχους, όπως “Tsch!” ή ένα δάχτυλο, για επικοινωνία ή διόρθωση. Το σκυλί σας είναι συγκλονισμένο τώρα, οπότε όσο λιγότερη διέγερση, τόσο το καλύτερο. Αυτό θα το βοηθήσει να επικεντρωθεί σε σας.

6) Η περιοχή σίτισης
Μόλις ολοκληρώσετε την περιοδεία, φέρτε το σκυλί στο μέρος όπου θα είναι το φαγητό και το νερό και προσφέρετε σαν μια ανταμοιβή λίγο νερό και λίγο φαγητό, αλλά όχι ακόμη ένα ολόκληρο μπολ. Το σκυλί σου είναι ακόμα δεμένο στο λουρί του, θυμάσαι;

7) Η κρεβατοκάμαρα του σκύλου
Ομοίως, εάν έχετε ένα ειδικό μέρος που θα θέλατε να μείνει ο σκύλος όταν πρέπει να είναι εκτός δρόμου για οικιακές δραστηριότητες, πηγαίνετε το εκεί. Εδώ μπορείς να τον αφήσεις επιτέλους. Αυτό το μέρος μπορεί να είναι όπου θα βρίσκεται το κρεβάτι του, ή ένα σημείο στη γωνία του καθιστικού όπου θέλετε να ξαπλώσει.

Αφήνοντάς τον από το λουρί εδώ, του λέτε, “Αυτό είναι δικό σου.” Μην εκπλαγείτε αν αποφασίσει αμέσως να εγκατασταθεί και να αγνοήσει την οικογένεια για λίγο. Αυτό δεν σημαίνει ότι μισεί το νέο του σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι βρήκε τη θέση του σε αυτό.

8) Εξάγω ήρεμη-ενεργητική ενέργεια
Μόλις ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία, ορίστε τον εαυτό σας ως “ηγέτη πακέτων” περνώντας το υπόλοιπο της ημέρας σας αποπνέοντας ήρεμη-διεκδικητική ενέργεια. Όλοι στο νοικοκυριό πρέπει να αγνοήσουν τον σκύλο. Φυσικά, μπορείτε να αναγνωρίσετε τον σκύλο εάν σας ζυγώσει, αλλά δεν θα πρέπει να το παρακάνετε. Ακριβώς όπως το συνηθίζετε ακόμα στο σπίτι σας, συνηθίζει και εκείνο στο καινούργιο του σπίτι. Έχετε ήδη προχωρήσει πολύ στη διδασκαλία του ότι αυτή είναι η επικράτειά σας και ότι εσείς κάνετε τους κανόνες. Τώρα, θα παρατηρήσει, ώστε να καταλάβει ποιοι είναι οι κανόνες και ποιος είναι ποιος στο “νέο του πακέτο”.

EnglishGreekRussianSerbian